Отборът на Реал Мадрид стъпи накриво в борбата за титлата в Испания, записвайки поражение с 0:1 от Леванте в двубой от 25-и кръг на Ла Лига. Почетното попадение за домакините падна в 79-ата минута и бе дело на Хосе Моралес. 

Реал започна да контролира събитията на терена още от първите минути, но ударите на "лос бланкос" така и не срещаха мрежата на вратата на Леванте.

В 7-ата минута Даниел Карвахал изведе Карим Бензема, който изпрати топката към близката греда, но вратарят Айтор Фернандес не бе затруднен и спаси с лекота. 

Малко Еден Азар отправи изстрел, с който вратарят също се справи лесно.

Последва нов опит на Бензема, който сам срещу вратаря не намери път към вратата и стражът успя да отрази. 

Секунди по-късно се откри възможност и пред Лука Модрич, чийто шут прелетя високо над напречната греда.

Домакините отговориха с остра контраатака, в която Педро Моралес се възползва от празното пространство и бързината си, напредна бързо, но подаде неточно към търсещия топката в наказателното поле Майорал. 

В 39-ата минута Азар, Иско и Бензема разиграха успешно помежду си, но до удар така и не се стигна. 

В края на полувремето "белите" натиснаха още повече своя съперник в търсене на попадение. В 40-ата Модрич шутира от 20 метра и вратарят Айтор изби както може в корнер.

Втората част започна с игра с ръка на Хосе Кампаня, след която гостите претендираха за дузпа, но съдията Ернандес Ернандес подмина ситуацията и играта продължи. 

Минута по-късно Енис Барди отправи много силен и опасен удар към вратата на Тибо Куртоа - кълбото прелетя на сантиметри встрани.

В 53-тата Еден Азар се включи на скорост отляво, получи топката и изскочи сам срещу вратаря. Белгийският халф спечели само корнер, след чието изпълнение Каземиро засече топката и я насочи към ръката на Кампаня. Претенциите на "белите" за дузпа обаче отново не бяха уважени. 

В 66-ата Марсело направи грешка до наказателното си поле и даде възможност на домакините, които обаче не успяха да се ориентират и да стигнат до удар. 

Минута по-късно Еден Азар притесни феновете на "белите", напускайки терена преждевременно. 

В 68-ата Бензема извърши страхотен пропуск, след като се засуети в овладяването на топката и пропусна перфектното време да отправи изстрел.

В 79-ата минута Никола Вукчевич изведе по чудесен начин Хосе Моралес. Варан покри засадата, Ел Команданте се устреми отляво и с първото си докосване шутира от въздуха към близкия ъгъл, изненадвайки вратаря Куртоа. Попадението се получи наистина зрелищно - 1:0. 

В 83-тата Винисиус, който замени Еден Азар по-рано, нахлу много добре отляво и сервира топката на Бензема, ала прекарсен шпагат на Бруно опази вратата на домакините.

В самия край на срещата Рамос можеше да възстанови равенството, но ударът му с глава бе неточен и не влезе в очертанията на вратата. 

Така Реал остана на втора позиция с 53 точки преди Ел Класико, а Леванте е в средата на таблицата с 32 пункта.