Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо определено не се намира в най-добрата си форма. Португалецът е остро критикуван заради представянето си в последните мачове на отбора. Статистиката е категорична, че ефективността на футболиста от началото на сезона в Ла Лига е много ниска – 1,8%. Той има само един отбелязан гол в осемтте мача, в които е взел участие. За сметка на това има отправени 55 удара по посока на съперниковите врати.

Кристиано Роналдо отбелязва най-слабия си старт от 2009 година. Дори и тогава след изиграването на мачовете от първите 12 кръга той е отбелязал пет гола, което е с четири повече от единственото попадение, което той е вкарал през настоящата кампания.

За сравнение през сезон 2014/15 португалският футболист вкара 48 гола след само 225 удара.

Бензема и Роналдо – второто най-слабо нападение в Европа

Друг показател за по-слабото представяне на Кристиано Роналдо от началото на сезона е неговата загуба на скорост при тичането, както и при взимането на решения на терена.

Карим Бензема – невидим като дух

По време на дербито на Мадрид бе изчислено, че спринтът на Роналдо е бил със скорост от 32,8 километра в час, докато Хуанфран е бил по-бърз от него с 33,8 километра в час.

Кристиано Роналдо се намира в най-слабата си форма

Осмиваният Паулиньо дотук не отстъпва на триото BBC