Наставникът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги даде простичко обяснение след поражението от Севиля в междинния шести кръг на Ла Лига. „Белите“ отстъпиха като гост с 0:3, а специалистът заяви, че възпитаниците му не са били на нужната висота.

„Обяснението за случилото се в този мач е, че не влязохме добре – лошо начало, а съперникът ни се възползва от това. На тях нещата им споряха в началото, на нас - не. През второто полувреме стояхме по-добре. Имахме и ситуации, но сега трябва да приемем загубата и да поздравим Севиля. Ние не бяхме на висота“, каза Лопетеги.

„Не мисля, че става дума за психика. Имаше стечение на обстоятелствата, заради които претърпяхме поражение“.

„Когато губиш е нормално да си тъжен и с наведена глава. Сега обаче трябва да направим необходимото, за да се подготвим и да спечелим следващия мач. Нормално е всички да сме ядосани след този двубой“, отсече Лопетеги.

Жулен Лопетеги

източник: БГНЕС

В следващия кръг е мадридското дерби между Реал и Атлетико. Срещата на „Сантиаго Бернабеу“ е на 29 септември от 21.45 часа, а преди нея разликата между двата състава в класирането е само две точки. „Лос бланкос“ са втори с 13, докато „дюшекчиите“ са трети с 11.

Донякъде добрата новина за европейския клубен шампион бе, че основният му конкурент в Примера - Барселона - също допусна грешна стъпка в шестия кръг. Каталунците отстъпиха изненадващо като гост на Леганес с 1:2 и така статуквото в челото се запази. „Блаугранас“ са лидер с същия актив като Реал, само че с по-добри показатели.

Запитан дали е проследил двубоя на състава от „Камп Ноу“ Лопетеги обясни: „Не гледаме другите. Тъжни сме заради нашето поражение, но шампионатът е дълъг“.