Реал Мадрид предвкусва титлата в Ла Лига след чист успех с 3:0 над Кадис у дома в мач от 34-ия кръг от испанския шампионат. Победата набъбна точковия актив на „лос бланкос“ на 87, като тимът е с 14 повече от Барселона. „Блаугранас“ излиза в по-късен мач като гост на Жирона и при неуспех за тима на Шави Ернандес, то Реал Мадрид ще стане шампион за 36-и път в своята славна история.

Иначе, на „Сантиаго Бернабеу“ головете паднаха през второто полувреме, като първо в 51-ата Браим Диас отбеляза изключително красив гол във вратата на Ледесма, а минутки, след като се появи на терена – Джюд Белингам, покачи актива за „лос меренгес“, а в добавеното време Хоселу оформи крайното 3:0 в испанската столица.

Ако Барселона вземе гостуването си на жиронци, то Реал Мадрид ще може да узакони титлата в следващия кръг, когато има визита на Гранада. Загубата пък остави Кадис на 18-ото място с 26 точки. Пред "жълтата подводница" е Селта Виго, който е с пет точки повече четири кръга преди края на сезона.


БТА
31 снимки


Впечатление прави, че в титулярния състав на „белите“ се завръща вратаря Тибо Куртоа, а сред титулярите място намира и турския мегаталант Арда Гюлер. Реал Мадрид наложи сериозен натиск още с първите минути, а в 11-ата минута Ледесма трябваше да спасява изключително мощен удар от дистанция на Едер Милитао и стражът на гостите се справи.

Мадридистите продължиха да притискат опонента, като пропуски направиха Хоселу и Карвахал, докато Кадис се бранеше твърде дълбоко. Шест минути преди края на първото полувреме топката беше центрирана в полето на Кадис. Вратарят Ледесма увисна и не улови и тя отиде към Дани Себайос. Той залъга бранител на "жълтата подводница" и шутира, но Ледесма отрази с крак.

В края на полувремето Роберт Наваро от гостите се контузи, след като подгони бясно безнадеждна топка. След намесата на лекарския екип №27 се изправи на крака и върна на терена, макар и с болки в лакета. Кадис изпълни корнер в 45-ата минута, а Гонсало Ескаланте стреля с глава, но не намери очертанията на Куртоа и играта бе подновена с начален удар.

Шест след подновяването "лос бланкос" откриха резултата. Лука Модрич пое в половината на Кадис и даде пас по земя за Брахим Диас. Офанзивният футболист овладя с гръб и се обърна, след което нанесе безкомпромисен изстрел към вратата на Ледесма и вдигна "Бернабеу" на крака.

След 68 минути игра Реал Мадрид вкара втори гол. Кадис сбърка при изнасянето на топката, а Лука Модрич сви дясно към Браим Диас. Той веднага подаде успоредно за влезлия като резерва Джюд Белингам и англичанинът отблизо порази вратата на "жълтата подводница". 

В края на мача Рубен Алкарас отправи много мощен изстрел, но Тибо Куртоа спаси. Реал организира скоростна контратака, а Винисиус Жуниор изведе вляво Начо. Бранителят, който се беше пуснал в атака, комбинира с Хоселу, за който остана най-лесното - да вкара в празната врата на Кадис за 3:0.

FT / РЕАЛ МАДРИД – КАДИС 3:0

1:0 Диас 51', 2:0 Белингам 68', 3:0 Хоселу 90+'

Стадион: „Сантиаго Бернабеу“ (Мадрид, Испания)

Реал Мадрид: 1 Куртоа, 2 Карвахал, 3 Милитао, 6 Начо, 20 Фран Гарсия, 10 Модрич, 12 Камавинга, 19 Себайос, 24 Арда Гюлер, 21, Брахим Диас, 14 Хоселу

Треньор: Карло Анчелоти

Кадис: Ледесма, Салдуа, Рафел Хименес, Чуст, Хавиер Ернандес, Алкарас, Ескаланте, Собрино, Алекс Фернандес, Роберт Наваро, Кристофер Рамос