Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес заяви, че до трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус се е стигнало по две причини – първо, португалецът е поискал сам да си тръгне от „Сантиаго Бернабеу” и, второ, нито един друг тим не е предложил трансферна сума, каквато платиха „бианконерите”.

Петкратният носител на „Златната топка” напусна Реал след 450 гола в 438 мача, като Юве плати 117 милиона евро. Това, естествено, беше далеч по-ниска сума от записаната като освобождаваща клауза в договора на 33-годишния Роналдо с „белия балет” – 1 милиард евро.

„Освобождаващите клаузи, които Реал Мадрид фиксира за своите играчи, се правят с идеята да бъдат обезкуражаващи”, коментира Перес пред членуващите в клуба, цитиран от „ОК Диарио”.

„Най-доходоносната продажба тази година беше тази на Кристиано. Той искаше да си тръгне по лични причини, а когато всички се обединят около едно решение, се постига споразумение.”

„Никой не предложи на Реал повече от 100-те милиона евро на Ювентус. Не можем да направим нищо друго, освен да благодарим на Роналдо за всичко което постигна с нашия екип. Той е нашият най-добър играч след Алфредо Ди Стефано и тук завинаги ще бъде неговият дом”, завърши Перес.