Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос говори след успеха с 3:1 над Атлетико Мадрид в дербито на 23-ия кръг на Ла Лига. Той изрази мнение, че шампионатът все още не е решен и допълни, че „лос меренгес“ ще се борят до последно.  

При този развой европейският клубен шампион измести „дюешкчиите“ от второто място, като вече има актив от 45 точки (с една повече от Атлетико). 5 пункта е разликата между „белия балет“ и лидера Барселона, който обаче е с мач по-малко. „Блаугранас“ ще спорят с Атлетик Билбао в неделя, 10 февруари.

„Всеки ще формира своето мнение, ние обаче изпълнихме моята цел. Възстановихме позициите си и намалихме дистанцията с първия. Сега чакаме. Направихме силен мач и резултатът е повече от справедлив“, започна Рамос.

„Ла Лига все още не е решена, остават много точки за разпределяне и всеки тим може да ти усложни живота. Ние имаме своите надежди и ще се борим в трите надпревари. Ла Лига ни мотивира, а сега е моментът да се борим и да усложним нещата за Барса“, продължи капитанът.

Рамос отбеляза втория гол за „лос бланкос“, като бе точен от дузпа: „Поех отговорността, беше важно, за да излезем отново напред в резултата. Нека да има още такива ситуации и мога да продължа да го бележа“.

„Имаше доста моменти, в които бяхме пресирани, но ние играхме интелигентно и така взехме трите точки“, допълни Рамос.