Реал Мадрид разполага с 372 милиона евро, които може да инвестира в привличането на някоя супер звезда от ранга на Неймар или Килиан Мбапе, съобщава вестник „AS“. Според информацията, президентът на клуба Флорентино Перес е много внимателен с инвестициите за трансфери, тъй като на клуба му предстои да осъществи много сериозни планове по реконструкцията на стадион „Сантиаго Бернабеу“. Към момента Реал Мадрид не може да намери спонсор, който да инвестира в ремонта на съоръжението, а това означава, че клубът ще трябва да изтегли кредит и ще влезе в дългова спирала.

Изданието твърди, че именно това е основната причина, която е принудила Перес да се откаже от привличането на Неймар или Мбапе. Двамата футболисти са били много сериозно обсъждани в продължение на повече от три седмици в края на юни и началото на юли от ръководството на Реал Мадрид.

Финансовите данни показват, че испанският гранд има възможност да маневрира на трансферния пазар, въпреки дълговете на клуба, които възлизат на 575 милиона евро. За изминалия сезон Реал Мадрид отчете печалба от 190 милиона евро.