Виляреал и Реал Мадрид излизат един срещу друг в среща от 16-ия кръг на Примера дивисион. Мачът на стадион "Ел Мадригал" е днес от  17:15 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 4.
 
Домакините влизат в двубоя от седмата позиция в класирането на Ла Лига и не крият, че целта този сезон е да спечелят квота за евротурнирите.  В последните 10 срещи "жълтата подводница" записа шест победи, едно  равенство и три загуби. До момента отборът има само една загуба като домакин от началото на сезона - от Майорка с 0:2 през ноември. Лекуващият травма в глезена Джовани Ло Селсо остана извън сметките на треньора Кике Сетиен.
 
Реал Мадрид, който дели първото място с Барселона в класирането с еднакъв брой точки, победи Валядолид в Ла Лига и Касереньо за Купата на краля. Дани Карвахал, Мариано Диас и Алваро Одриосола пропускат гостуването на Виляреал заради контузии.
 
Наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, е доволен, че играчите му ще излязят отпочинали срещу Виляреал.
 
"Ще играем с най-свежия отбор, който можем да извадим на терена, след като повечето от футболистите получиха почивка през седмицата срещу Касереньо за Купата на Испания. Това е отбор, който се доближава до този, който играеше в миналогодишните мачове. И след това във всеки един следващ мач ще избираме най-доброто. Идва турнирът за Суперкупата, който е много важен за нас. Там ще се стараем да сме с най-доброто", каза треньорът.
 
Анчелоти говори и за своя приятел и бивш съотборник в италианския национален отбор Джанлука Виали. Бившият нападател на Ювентус, Челси и Сампдория почина след тежка битка с рака. Двамата бяха заедно на Световното първенство в Италия през 1990-а година.
 
"Много тъжен ден за мен. Моят скъп приятел си отиде. Дано почива в мир", заяви той.