18-годишният суперталант - Винисиус Жуниор, вече има запазено място в мадридските сърца. Бразилското крило на Реал Мадрид бе най-ярката фигура в последните два мача за тима - при загубата от Реал Сосиедад (0:2) в Ла Лига и победата над Леганес в турнира за Купата на краля (3:0)

В последния мач младежът се представи на много високо ниво, като освен гол, записа и асистенция на сметката си. Освен това всяка топка, която попадаше в краката му, носеше опасност за съперника. Носеше различното в играта на Реал. 

Важно е да се отбележи, че Винисиус успява да заформи силен тандем с колегата си в нападение Карим Бензема. Французинът се представи силно срещу Леганес, въпреки че пропусна две чисти положения. Комбинациите и взаимодействието между двамата носеха градивност в играта на "белите".

При загубата от Сосиедад Вини също бе най-добрият за своя тим. Той бе замесен в най-спорното положение в срещата, когато вратарят на съперника го фаулира в наказателното поле на баските, но съдията не посочи "бялата точка" - дори не се допита и до системата ВАР.

Някои от местните издания вече обявиха Винисуис за "Новия крал на Бернабеу и Реал". Младежът показа, че потегля по пътя на израстването и мъдростта. Показа, че е готов да работи, за да усъвършенства своя талант. Нещо, което за талантливите бразилци не е много присъщо. 

Солари реши да пусне Винисиус в два поредни мача като титуляр. И е бил прав. Малкият знае как да вдига трибуните на крака.

Реал М отново на победния път, взе комфортен аванс срещу Леганес