Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан коментира ситуацията с един от нападателите на тима – Гарет Бейл. Той обясни, че се надява уелският национал да бъде на разположение за полуфиналите на Световното клубно първенство, в което „белите“ ще участват като носител на Шампионската лига.

Бейл към Зидан: Боли ме

Припомняме, че Бейл получи контузия в края на септември 2017-а, а лечението му продължи близо два месеца. Уелсецът се включи в реванша за Купата на Краля срещу Фуенлабрана (2:2) на „Сантиаго Бернабеу“ като дори асистира за попадението на Борха Майорал. След този мач обаче Бейл отново е извън редиците на Кралския клуб.

Зидан: Не мога да кажа кога ще се върне Бейл в игра

„Бейл изигра един мач. Няма да е на разположение за Севиля. Идеята е да е готов за Световното клубно първенство. Ще видим дали ще бъде на линия за първия мач“, каза Зизу.

Що се касае до самия двубой със Севиля, който е на 9 декември от 17.15 часа, френският спец сподели: „Съперникът е тим от Шампионската лига, който направи голям сезон. Очаква ни сложен двубой срещу тим, който се движи добре в класирането и играе хубав футбол“.

„Предстоящият мач на нашия стадион е много важен и искам да изпратя послание към феновете ни. Нека са с нас, нуждаем се от тях. Този състав заслужава подкрепата. Понякога казваме, че хората забравят, но нашите привърженици не са забравили какво направихме“, коментира още французинът.

Наставникът на севилци Едуардо Берисо е болен от рак. Новината се разпространи след страхотния мач с Ливърпул (3:3).

„Изпращаме силна прегръдка на Берисо, защото утре няма да е на мача. Следващия път ще се поздравим на терена. Поздрави от целия ни отбор“.

Запитан до кога Кристиано Роналдо ще бъде част от Кралския клуб, Зидан сподели: „Завинаги. Все едно и също – въпроси щастлив ли е или не, само за да се дразни играчът и клубът. Той е тук и ще завърши кариерата си тук. Намира се в най-силния клуб в света, няма спор“.

Във връзка с травмата на Рафаел Варан, Зидан сподели: „Той иска да играе, важното е, че не е толкова сериозно. Взехме превантивни мерки“.