Трансферът на вратаря на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага в Реал Мадрид няма да се осъществи поне през януари. Това стана ясно от информации на спортните издания в Испания, а от Marca сочат няколко причини, поради които сделката пропадна.

На първо място, като довод се изтъква нежеланието на наставника Зинедин Зидан за привличане на нови през януари. Неведнъж специалистът обяви пред медиите, че „белите“ няма да купуват нови в това време на  годината. Французинът бил на мнение, че подобна сделка следва да се осъществи през лятото.

Отделно, че Зидан бил на мнение, че няма как клубът да освободи по средата на сезона Кико Касия, който се брои за сигурен напускащ при идване на нов вратар.

Реал отмъква две от големите звезди на Челси?

Като следваща причина идва контузията, която бе установено, че има Кепа при подлагането на медицински прегледи.

Същевременно младият талант бил поставен пред избор – дали да заиграе на „Бернабеу“, или да остане при баските. Твърди се, че той не бил категоричен в решението си (помолил за време за размисъл), което било сигнална лампа за шефовете на „балета“.

На последно място се сочи желанието на „кралете“ да се пробват отново да подпишат с Давид де Хеа. Испанският национал на Манчестър Юнайтед е сочен за един от най-големите таланти под рамката в наши дни. Вече на два пъти европейският клубен шампион искаше да го привлече в редиците си, но все не довеждаше до успешен край плановете си. Говори се, че през лятото на 2018-а ще има нови оферти към „червените дяволи“.