Легендата на италианския Рома Франческо Тоти заяви, че от Реал Мадрид все още опитват да го привлекат в клуба. По време на първия престой на Флорентино Перес начело на Реал Мадрид (2000-2006г.), Реал събра на едно място някои от най-големите звезди на планетата, назовавайки състава си "Галактикос". В онзи момент "белите" бяха най-настоятелни асът на "вълците от Рим" да премине на "Бернабеу", но той така и не пожела да се раздели с отбора на сърцето си.

"Беше време в моята кариера - между 2004 и 2005г., когато Реал Мадрид опита всичко, за да ме привлече", сподели Тоти пред официалния сайт на Рома. 

"Те ми изпратиха фланелката на Реал с №10 и моето име - "Тоти", с което опитаха да ме спечелят. Не мога да каза, че Перес ми е звънял през цялото време, но хората около него опитваха постоянно да са в контакт с мен. Любовта ми към отбора, града, фенове тук в Рим обаче ме накара да остана. Имам огромна любов към всеки тук, който ми помогна в последните 25 години. 

"Срещал съм Флорентино Перес няколко пъти. Последният път беше на жребия в Монако преди няколко седмици. Той винаги е приятелски настроен, но винаги ми казва едно и също - "ти си единственият футболист, който аз не успях да привлека в Реал Мадрид", разказва Тоти. 

Франческо Тоти се отказа от футбола през 2017 година, за да стане директор в Рома. Той прекарва цялата си кариера на "Олимпико" с "червената" фланелка, изигравайки 617 мача (250 гола в тях) между 1992 и 2017г. 

В сряда Рома гостува на Реал Мадрид в първа среща от Група "G" в груповата фаза на Шампионската лига, където са още тимовете на ЦСКА Москва и Виктория Пилзен.