Френският нападател Килиан Мбапе вече получи оферти от Пари Сен Жермен и Реал Мадрид, но все още не е решил къде ще след идното лято, съобщава ESPN. Информация за конкретните оферти на какво стойност няма, но единственото ясно, че в момента печели по 37 милиона евро на година в ПСЖ и в предложението за подновяване на договора му няма да има промяна в това отношение.

Въпреки това, Реал Мадрид предлага много по-малко, отколкото през 2022-а година. В момента най-скъпоплатения на „Сантиаго Бернабеу“ е Джуд Джуд Белингам (10,5 милиона евро на година), като се смята, че от клуба предлагат горе-долу толкова и на Мбапе, но във всеки случай ще бъде малко повече. В съблекалнята на Реал са оптимисти, че френския капитан ще подпише с „Лос бланкос“. Още повече, че лично президентът Флорентино Перес сам води преговорите с Мбапе и е в контакт с него.

Германското издание Bild пък разкрива общата сума, която Килиан Мбапе трябва да получи, ако се стигне до негов трансфер в Реал Мадрид. Той желае заплата от 70 милиона евро на година, а също така поне 100 милиона евро/125 милиона евро плюс променлива комисионна за майка му, която е и негов агент. Също така, нападателят изисква общо около 125 милиона евро, които могат да бъдат изплатени като сезонен бонус за срока на договора от пет години. Това прави над 400 милиона евро за него и семейството му.

Междувременно, Ливърпул също остова в надпреварата. Не се изключва трансфер на Мбапе във Висшата ллига и, въпреки че „червените“ не са отправили оферта, те следят ситуацията.

Бъдещето на Мбапе ще бъде решено много по-рано, отколкото беше последния път, като се очаква това да се случи през юни. Ако Реал Мадрид не привлече нападателя, тогава на теория те ще търсят друг номер „9“, като Ерлинг Халанд от Манчестър Сити и Виктор Осимен от Наполи, които са в списъка им.