Голямата звезда на Челси Еден Азар със сигурност ще загърби голямата си мечта да играе за Реал Мадрид, ако испанският гранд уволни Жулен Лопетеги от треньорския пост и го замени с Антонио Конте. Поне така твърди британското издание „Експрес”.

През последните месеци 27-годишният техничар в няколко свои интервюта призна, че би било сбъднат блян, ако му се удаде да облече екипа на „белия балет”. Ясно е, че това е единственият тим, заради който Азар би напуснал Челси, където подчерта, че се чувства много щастлив. В момента „сините” се опитват да го задържат с нов договор, какъвто играчът засега отказва да подпише (въпреки предложената седмична заплата от 350 хиляди паунда).

Настоящото споразумение на белгиеца е до лятото на 2020 година, а ако не бъде подновено, то пред Реал се открива идеална възможност да вземат футболиста на понижена цена през следващото лято.

В момента състоянието на европейския клубен шампион не е никак цветущо откъм резултати, а задаващото се Ел Класико през уикенда може да се окаже последният мач начело за Лопетеги. Към момента основният фаворит да замени испанецът е безработният Антонио Конте, който до миналия сезон беше начело на Челси. Според „Експрес” Азар не пази много добри спомени от работата си с италианеца и евентуално назначение на Конте в Реал може окончателно да разубеди футболиста в преследването на мечтания трансфер.