Капитанът на Уелс Гарет Бейл беше обвинен, че се подиграва на клубния си Реал Мадрид, след като започна като титуляр при победата с 5:1 над Беларус в квалификациите за Световното първенство в събота. За сметка на това той не е играл за „Лос бланкос“ от два месеца и половина.

Бейл записа своя 100-ен мач с екипа на „драконите“, като по този начин изпрати тима на Робърт Пейдж на второто място в групата, при оставащ само още един двубой. 32-годишният футболист беше заменен на полувремето на стадиона в Кардиф, но разсея страховете от контузия след мача.

„Планът беше да играя 45 минути. Отсъствах два месеца и планирахме, че ако вляза в игра, ще бъда заменен и ще се опитам да се подготвя за мача във вторник“, заяви Бейл след двубоя.

За последно крилото игра за Реал Мадрид при победа с 1:0 срещу Реал Бетис на 28 август в Ла Лига. Това беше едно от едва трите му участия за клуба, след като се завърна от едногогодишен наем в бившия си тим Тотнъм.

Gulliver/GettyImages
58 снимки

Бейл, който има договор с „кралете“ само до края на сезона, взе участие за Уелс и срещу Финландия, Беларус и Естония в началото на септември, преди да получи разкъсване на подколенното сухожилие, получено на тренировка в Мадрид при завръщането си в Испания.

Говорейки по испанската радиостанция „Cadena SER“ в събота, колумнистът на „AS“ Антонио Ромеро хвърли серозни обвинения към Бейл заради отношението към испанския вицешампион.

„Като се има предвид, че той е най-добре платеният играч на Реал Мадрид, отношението му е позорно“, каза Ромеро.

„На 30 юни (когато договорът му изтича) Мадрид ще свали сериозна тежест си от гърба си. Мисля, че той е лош пример за другите в съблекалнята. Шокиращо е, че днес (б.р. - събота) той е титуляр за националния си отбор след повече от два месеца без да играе за Реал. Той се подиграва на клуба, който представлява“, каза още Ромеро.

През ноември 2019 година, когато Уелс празнуваше класирането си за Европейското първенство по-рано тази година, Бейл разгневи феновете на Реал Мадрид, като позира с уелското знаме, на което имаше специален надпис: „Уелс. Голф. Мадрид. В този ред.“