Интересна подробност от взаимния си престой с Кристиано Роналдо в Реал Мадрид разкри едно от най-големите имена в треньорския занаят Карло Анчелоти. Той говори пред вестник "Дейли Мейл" за престоя си на "Бернабеу". 

Италианецът обяви, че преди мач е имал разговор с португалеца на коя позиция иска да се подвизава и след това е правел схемата си. Той му е позволявал пълна свобода на терена, а звездата му се отблагодари подобаващо. 

Роналдо наниза 51 гола в 47 мача в сезона, в който Анчелоти донесе десетата титла от Шампионската лига на "Сантяго Бернабеу" през 2014 г. И отношенията между двамата затова винаги са били приятелски. 

"Роналдо винаги е бил най-важният играч в Мадрид и затова винаги трябва да се съобразяваш с желанията му. Винаги преди мач разговаряхме и го питах коя е любимата му позиция, след което нагаждах схемата си по това."

"Но пък ми беше и лесно, защото Кристиано предпочиташе да е на лявото крило. Затова слагах Гарет Бейл на дясното, а Карим Бензема на върха и нещата се получаваха", разкри Анчелоти.