Старши треньорът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес заяви, че си тръгва от "Висенте Калдерон" с чувството, че тимът му е загубил две точки, след 1:1 срещу Атлетико.

"Загубихме точки. Това поне е моето усещане от този хикс," заяви Бенитес. 

"Трябваше да вкараме втори гол, от контраатаките, които правехме през второто полувреме. Доминирахме през първото, но през второто Атлетико направи това, което се очакваше от тях," продължи наставникът на Реал. "Трябва да отдадем заслуженото на Атлетико, защото ни поставиха под напрежение, и това направи мача труден за нас."

"Те поеха риск през второто полувреме, и ние можехме да се осланяме само на контраатаките. В последните 15 минути Атлетико ни натисна, но като цяло ние имахме контрол над нещата," добави той. "Реал игра за победа през първото полувреме."

Бенитес похвали Каземиро, и обясни, че Карвахал е бил заменен заради усукан глезен, но все още не се знае каква точно е травмата.

"За нас е важно да печелим мачове. Не ни интересува Барселона. Надявам се след паузата за националните отбори всички да са здрави," завърши Рафаел Бенитес.