Мексиканският нападател на Реал Мадрид Хавиер Ернандес открито се размрънка за положението, в което се намира в момента. Той е дълбока резерва при "белите" и се появява на терена изключително рядко. 

Играчът е под наем на "Сантяго Бернабеу" от Манчестър Юнайтед и има опция за откупуването му за постоянно. Но поради факта, че е изиграл по-малко от 600 минути този сезон, едва ли ще се стигне до такъв трансфер. 

"Признавам си, че положението ми е доста объркващо и не съм доволен от него. На тренировка всеки път се раздавам 100%, но щом се стигне до мачове, шансовете ми да играя са повече от минимални."

"Аз съм част от този отбор, но не съм част от важните битки за него. В истинските мачове никога няма място за мен. Има моменти, в които съм много разбит, но само хората, които вярват в мен, ми помагат тогава", сподели Ернандес пред медиите в родината си. 

Последният му гол с екипа на Реал Мадрид е през декември в мача с Лудогорец от последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига. От тогава появяванията му на терена са изключително малко.