Хърватската прокуратура започна разследване срещу футболиста на Реал Мадрид Лука Модрич за укриване на данъци и други нередности при трансфера му от Динамо Загреб в Тотнъм през 2008 година.

Службата за борба с корупцията в Хърватия е взела всички необходими мерки за разкриването на данъчни измами. Събират се спешни доказателства, като са направени няколко обиска в офисите на Динамо Загреб.

Зад решетките се озоваха босът на най-титулувания местен клуб Динамо Загреб - Здравко Мамич, неговият брат и старши треньор на тима Зоран, изпълнителният директор на местната футболна централа Дамир Върбанович, както и данъчен инспектор. 

Обвиненията срещу четиримата са за данъчни измами, корупция и пране на пари в размер на над 40 млн. долара. Арестите са извършени по време на две специални акции - едната на словенската граница, а другата в Загреб. 

На границата са задържани братята Мамич, които отивали към съседната страна, за да се присъединят към подготовката на Динамо. В столицата са се озовали зад решетките Върбанович и данъчният инспектор, за когото се е предполагало, че им е помагал да перат пари и да укриват задължения към държавата. 

Нарушенията на закона са се извършвали най-вече чрез трансферите на играчи на Динамо Загреб в чужбина. Семейство Мамич управлява най-титулувания хърватски клуб от много време и все още не е ясно дали няма да се открият и още доказателства за злоупотреби.