Нападателят на Челси Алваро Мората е бил бесен на мениджъра Антонио Конте, който го остави резерва в двубоя срещу Барселона (1:1) от 1/8-финалите на Шампионската лига. Според някои испански медии футболистът вече съжалявал, че през лятото избра да напусне Реал Мадрид.

25-годишният Мората се завърна след лечение на контузия в гърба и изтърпяване на наказание в двубоя срещу Уест Бромич от Висшата лига. Тогава, както и срещу Барселона, той отново остана на пейката.

ПСЖ иска Мората след провала с Алексис Санчес

Очевидно испанският национал е очаквал при дуела с каталунците да си върне мястото сред стартовите 11, още повече, че като юноша на Реал такъв мач е с допълнителен заряд за него. Нищо такова обаче не се случи, като Конте пусна Мората на терена чак в 82-ата минута.

Сред испанските медии се тиражира версията, че нападателят е бил крайно недоволен още докато е загрявал по време на мача. След края на мача Мората бил толкова вбесен, че отказал всякакви интервюта. В него вече се прокрадвали съмнения дали Челси е бил удачен избор. Мората започвал да си мисли, че сега е щял да блести с екипа на Реал, където Карим Бензема е крайно неубедителен като централен нападател.