Трансферът на това лято определено е дългоочакваното преминаване на Еден Азар в Реал Мадрид. Белгиецът премина в „кралския клуб” за сумата от 100 млн евро и в четвъртък вкара първото си попадение в приятелски мач срещу Залцбург. В момента Реал Мадрид е в Италия за мача си срещу Рома от турнира „Mabel Green Cup”, а Еден Азар даде кратко интервю пред италианското издание „Corriere della Sera”.

„Всеки казва, че Висшата Лига е най-красивото първенство и че Реал е най-големият отбор в света. Относно трудния избор между двете, Азар признава: „Още като дете си мечтаех някой ден да нося фланелката на Реал Мадрид. Когато Реал почука на вратата ти, можеш да направиш само едно нещо – да отвориш. Прекарах незабравими години в Челси, но сега съм на седмото небе. Един от идолите ми като дете беше Зинедин Зидан. Имах негов плакат в стаята си, а сега имам възможността да работя с него.”

Белгиецът е благодарен и на двамата си италиански треньори, с които е имал възможността да работи в Челси.
„Научих много и от двамата. Те са много различни като характер и футболна философия, но имат едно общо нещо: и двамата са победители. Имат специфичен стил, знаят какво да дадат на отбора.”

Тази година Антонио Конте и Маурицио Сари ще се съревновават в Серия А, която според Азар е едно от най-интересните футболни първенства в света.

Относно приятеля си Лукаку и трансфера му в Интер белгиецът също имаше мнение.

„Той е фантастичен нападател, „бомбардировач”, който знае как да се адаптира към играта. Вкарва често, което е важно за един нападател, но той може да върши много неща. Всички играят по-добре, когато той е в отбора.”

Азар няма да се опитва да запълва празнината, която Кристиано Роналдо остави в „кралския клуб”.

„Искам да дам на Реал това, което мога да правя. Искам да бъда полезен на треньора и на съотборниците си. Това е всичко.”

Според Азар успехът на белгийския национален отбор на Световното в Русия от миналото лято е само началото.

„Да играеш на Световно първенство само по себе си е голяма отговорност, изпълваща те с гордост. Благодарение на работата, която Белгийската футболна федерация върши вече толкова много години, успяхме да постигнем този исторически успех. Най-голямото удовлетворение за мен беше, че зарадвахме феновете, най-вече с победата срещу Бразилия. Приемам го като отправна точка. Идват още по-добри времена, може би на следващото Европейско, което ще започне точно тук, на стадиона в Рим. Ние сме невероятно поколение и можем да го направим.”

Според мнозина белгиецът ще е основен конкурент на Меси в Ла Лига. Въпреки че и двамата не са особено високи, съперничеството между тях е определяно като „сблъсък между гиганти”.

„Ако играехме баскетбол, височината щеше да е проблем. Но във футбола талантът не се измерва в сантиметри.”