Броени дни след крушението на испанския Севиля в Лига Европа андалусииците записаха ценен успех с 1:0 като гост на Еспаньол в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Единственият гол за гостите дойде в 53-ата минута, след като точен от дузпа бе Уисам Бен Йедер.

Игровото настроение в Севиля със сигурност не бе на ниво, след като бе отстранен в осминафиналите на ЛЕ от Славия Прага, след като загуби с 3:4 след продължения от чешкия тим.  Това бе и дебютен мач за Хоаким Камино Капарос, който бе назначен за временен наставник на севилци през седмицата.

Първата голяма възможност в Барселона дойде в 22-ата минута, след като Евер Банега стреля от средно разстояние, но топката прелетя край левия страничен стълб на Диего Лопес. В 41-ата дойде „златен шанс” за Севиля. Висам Бен Йедер получи пас в наказателното поле и си освободи място за стрелба. Ударът му обаче не бе акуратен и топката премина встрани, но позицията бе повече от изгодна за реализиране на попадение.

Второто полувреме стартира добре за Севиля, който получи дузпа в 52-ата минута. Марио Хермосо извърши ненужен фаул, а реферът Гийермо Куадра отсъди дузпа. Зад топката застана Бен Йедер, който бе безпощаден – 1:0 за Севиля.

До края на мача на „Кореня Ел Прат” двата отбора си поделиха владеенето на топката, като Еспаньол не съумя да върне пасива на опонента. Единственото по-интересно бе в самия край на мача, когато реферът Куадра показа червени картони на Сержи Дардер от Еспаньол  и  Хуан Сориано, които се счепкаха в края на срещата.

По този начин Севиля се утвърди на шестото място и записа втора поредна победа с актив от 43 точки. Еспаньол остава на 13-ото място с 34 точки.