Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е недоволен от постоянните въпроси за намеса на ВАР в полза на “белите”. "Белия балет" постигна нова ключова победа по пътя към титлата от Ла Лига, изковавайки успех с 1:0 срещу Атлетик Билбао като гост в мач от 34-тия кръг. 
 
Възпитаниците на Зидан имаха сериозни проблеми с намирането на решаващото попадение, докато в 73-та минута не получиха дузпа след нарушение в наказателното поле срещу Марсело, която беше реализирана от Серхио Рамос. Френският наставник отказа да приеме критиките, че неговият тим печели само след решения на ВАР. 
 
“Уморих се да чувам, че печелим заради съдиите. Това няма да се промени, но футболистите заслужават уважение. Никой няма да ни отдалечи от нашата цел”, започна специалистът. 
 
“Това е много важна победа. Срещата беше оспорвана, много интензивна. Докато не спечелим титлата математически, не може да се отпуснем. Показваме колко сме силни и стабилни. Няма да говоря за половин титла, защото имам голям опит в своята кариера. Всички мачове са трудни”. 
 
“Серхио е специалист по дузпите. Тренира по време на заниманията и това е плюс за нас”, каза още Зидан.
 
“Белите” водят със седем точки пред Барселона, а каталунците са с мач по-малко.