През лятото на 2019 година Реал Мадрид плати на Челси 100 милиона евро, плюс още 40 под формата на бонуси за правата на Еден Азар. Въпреки че пандемията от коронавируса причини криза и спад в цените на трансферния пазар, тази на белгиеца спадна драстично най-вече заради честите му контузии в последната година.

След Мондиал‘2018 третият в света с отбора на Белгия е струвал 150 милиона евро според Transfermarkt. Днес обаче крилото е оценен на „само“ 60 милиона.

Според испанския AC някои от клубните шефове са се уморили от постоянните включвания на Азар в лагерите на националния му отбор, вместо да набляга на кондиционните тренировки на „Валдебебас“ с цел да е в топ форма за мачовете с екипа на „белия балет“.

Понастоящем той се възстановява от мускулна травма в глезена, която го тормози още от престоя му в Челси.

„Кралският клуб“ има пресни спомени от мегазвезда, която лесно се контузва, след като Гарет Бейл редовно бе в лазарета и в крайна сметка стана излишен в състава на Зинедин Зидан, което накара „лос бланкос“ да го преотстъпи на бившия му отбор Тотнъм.

За Еден Азар обаче има надежда, тъй като кара едва втория си сезон на „Сантиаго Бернабеу“ и има достатъчно време, за да се докаже веднъж щом преодолее здравословните си проблеми.