Удоволствието да гледаш футбол и спорт като цяло става все по-скъпо и това се доказа за пореден път от цените на билетите за мачовете в Примера дивисион. В навечерието на откриването на испанския шампионат, вестник "Ас" направи изследване колко струва удоволствието да гледаш на живо някои от най-големите звезди в света. 

Някои тимове намаляват цените, но повечето ги увеличават. И така средното поскъпване на един входен талон в сравнение с миналата година е 7.5%. 

Най-голямо е намалението на пропуските за мачовете на Алавес. Феновете на баския тим ще плащат с една трета по-малко в сравнение с миналия сезон. Намалението е с точно 33.4%. 

Новият член на елита Валядолид пък е с най-мащабното поскъпване на билетите. Запалянковците на тима, който има богата история в Примера преди да изпадне и да се застои в Сегунда, ще плащат с 35% по-скъпи талони, в сравнение с миналата кампания във втория ешелон. 

Най-евтиният билет, който може да се закупи от възрастен за гледане на мач от Примера дивисион, е за домакинство на новака Уеска. Той струва 80 евро. Най-скъпи са билетите в ложите на Реал Мадрид - 2024 евро.