Макар и да няма все още официално съобщение, футболистът на Барселона Неймар няма да бъде на разположение на наставника на тима Луис Енрике за Ел Класико срещу Реал Мадрид. Срещата е на 23 април от 21.45 часа на стадион „Сантиаго Бернабеу“. Бразилецът има наложено наказание от три мача, след като аплодира асистент рефера при загубата от Малага за Ла Лига на 8 април. Случката се разигра при напускането на терена от нападателя, който бе изгонен през втората част.

Скандален оптит на Барса да отърве Неймар за Ел Класико

Студена война между големите вождове преди Ел Класико

От каталунския гранд обжалваха санкцията, която ги оставя без един от основните им играчи за големия мач на Испания, но първата им жалба бе отхвърлена от Дисципа. Те се възползваха от очертаната от правилниците възможност за второ оплакване. Трябваше Дисциплинарната комисия да проведе днес (22 април) събрание, в което да се произнесе. Cadena Ser обаче пише, че президентът на компетентния орган Енрике Аналдо не може да намери двама от членовете на комисията, заради което събранието няма да се състои.

Решено: Неймар ще гледа Ел Класико от трибуните

Неймар е най-влиятелният футболист на планетата

Твърди се обаче, че от Дисципа възнамеряват да изпратят официално съобщение до Барселона, където мислят да изложат мотивите си, заради които не допускат участието на Неймар в срещата от 33-ия кръг на Примера. Запознати казват, че ще има и съобщение изпратено до медиите във връзка със случая Неймар.

Същевременно „браугранас“ са все още в очакване на отговор. По-късно ще стане ясна и групата на Барселона гостуването на Реал Мадрид.

Преди срещата „кралете“ са лидер в класирането със 75 точки. Каталунците имат три пункта по-малко, но „белите" са с мач по-малко.