Тъкмо всичко в Реал Мадрид се беше превърнало в цветя и рози след поредицата успехи във всички турнири и сега отново мрачните физиономии се завърнаха на "Сантиаго Бернабеу". Причината се крие в поражението от Жирона, което на практика отказа окончателно "белите" от мечтите да догонят Барселона в Примера дивисион. 

Според вестник "Марка", който е отнесъл критики от ръководството за начина, по който проведе битката с каталунците. Шефовете смятат, че подходът му към тази среща е бил изцяло сбъркан и са му посочили какво не са харесали. 

На първо място е прекалената ротация. Аржентинецът направи редица промени в състава в сравнение с този, който спечели срещу Аякс в Шампионската лига няколко дни по-рано, а според босовете това не е било необходимо, защото настоящата седмица е свободна от мачове за отбора чак до уикенда. 

Те били разочаровани най-вече от факта, че Солари успя с кански мъки да закачи отново Реал в битката за титлата и после сам унищожи този шанс с несериозното си отношение към мача срещу отбор, който 13 мача поред не познаваше вкуса на успеха. 

Той е отнесъл критика и заради факта, че е сменил Винисиус Жуниор, а тя е дошла лично от президента Флорентино Перес. Тийнейджърът е личен любимец на боса, а той се учудил защо не го е оставил 90 минути на терена, при положение, че "Сантиаго Бернабеу" беше с една от най-добрите си посещаемости през сезона - над 70 хил. зрители. 

Общо взето, критиките към Солари са били, че е подходил с прекалена увереност към този мач и въпреки че шефовете са го уверили в дългосрочните си намерения към него, са му направили гореизброените забележки, които трябвало да се приемат като градивна критика от негова страна. 

Имало остро мъмрене и за някои от играчите, твърди още "Марка". Като описание на играта към Гарет Бейл, Тони Кроос, Дани Себайос и Марсело били иползвани думи като "отчаяние", "мързел", "липса на амбиция". Тези думи дошли от борда на директорите към въпросните футболисти.