След обвинението за укриване на данъци в размер на 3,3 милиона евро, мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо получи нов удар под кръста.

Испанците нямат умора, погнаха и Жозе за данъци

В петък испанският AS разкри, че съществуват известни нередности в контракта му при заставането му начело на испанския колос Реал Мадрид през 2010 година. Според изданието Моуриньо и Реал Мадрид са подписали договора на 31 март 2010 година, когато наставникът все още ръководи тима на италианския Интер.

Моуриньо официално бе обявен за старши треньор на “Кралския клуб” на 31 май 2010 година.

Моуриньо: Нямам обвинение за укриване на данъци!

Малко по-късно през деня от ръководството на “белите” излязоха с официално изявление по случая, според което информацията в AS  е напълно невярна и подобно нещо не се е случило.

“Реал Мадрид и Жозе Моуриньо не са подписали договор на 31 март 2010 година, както погрешно се твърди от AS. Контрактът бе подписан от двете страни точно 2 месеца по-късно – на 31 май 2010 година. Следователно всички обвинения от страна на тази медия са напълно неоснователни и нямат друга цел освен да навредят на имиджа на Реал Мадрид и президентът на клуба, което напоследък се превръща в норматив за тази медия”, се съобщава в изявлението на “белите”.