Капитаните на Реал Мадрид Серхио Рамос, Марсело и Лука Модрич вечеряха заедно с Кристиано Роналдо и техните половинки – Джорджина Родригес, Пилар Рубио, Кларис Алвес и Ваня Боснич в къщата на португалския футболист.

На вечерята е присъствала и майката на Роналдо – Долорес Авейро.

Рамос, Марсело и Лука Модрич са се опитали да окуражат Роналдо и да му покажат, че той е изключително важен за Реал Мадрид и своите съотборници.

Причината за вечерята са били засилените информации, че Реал Мадрид няма да предложи нов договор на португалския футболист и той е много вероятно да бъде продаден през летния трансферен прозорец.

Освен това Роналдо бе изритан много грубо в главата в мача срещу Депортиво Ла Коруня и съотборниците му от Реал Мадрид са искали да му окажат подкрепа в този тежък момент за него.

Освен това португалецът не се намира в най-добрия момент от своята кариера и дълго време беше без отбелязан гол в Примера дивисион. Показателите на Кристиано са най-слабите от неговото преминаване на „Сантиаго Бернабеу“.

Лично президентът Флорентино Перес е настоял пред Серхио Рамос за провеждането на тази среща между капитаните на Реал Мадрид. Шефът на „белия балет“ се разбира чудесно с Рамос. Перес е искал ситуацията в отбора да се нормализира и да не се стига до изтичането на повече информация.

Флорентино Перес знае много добре от какво фундаментално значение е Кристиано Роналдо за Реал Мадрид и един от начините да възстанови тонуса на футболиста е чрез капитаните в отбора и връзката помежду им. С тази среща президентът на Реал Мадрид е целял да се демонстрира уважението на лидерите на отбора към звездата на тима, а след това и от останалите му колеги.

Роналдо се появи на тренировка, но отпада за Леганес

Марсело също е имал особена роля в комуникацията с Кристиано Роналдо, тъй като бразилецът е един от най-близките му в отбора.