На 30 март 1985 година Хорхе Валдано вкара в 89-та минута, за да оформи крайния резултат 3:0 при гостуването на „Аточа“ срещу Реал Сосиедад в 31-ия кръг на Ла Лига. След това настъпи грандиозен спад в представянето на „кралете“, които не успяха да вкарат нито един гол в мачовете срещу Атлетик Билбао, Атлетико Мадрид, Интер, Валенсия и Еркулес. В 13-та минута на шестия двубой, който бе полуфиналният мач реванш срещу Интер за Купата на УЕФА, Сантияна успя да прекъсне головата суша на испанския гранд. Реал Мадрид не вкара гол за 464 минути, което е 7 часа и 23 минути. „Кралете“ под ръководството на Жулен Лопетеги са само на 55 минути от това да подобрят този негативен рекорд.

Реал Мадрид вече няма гол за периода от 6 часа и 49 минути или 409 минути игрово време.

Отборът от испанската столица не успя да вкара гол в двубоите срещу Алавес, ЦСКА Москва, Атлетико Мадрид, Севиля, а също така и 49 минути от срещата срещу Еспаньол, в който Марко Асенсио отбеляза гол.

Под ръководството на Зинедин Зидан, Реал Мадрид записа рекорд за Испания – 73 последователни мача, в които отборът успя да отбележи поне един гол.

При Лопетеги, Реал Мадрид на „Мендисороса“ вече подобри анти-рекорда на Бошков, който е от 1982 година и е от четири мача без отбелязан гол (срещу Валядолид, Реал Сосиедад, Бетис и Кайзерслаутерн). След тази негативна серия Бошков бе уволнен от треньорския пост.