Реал Мадрид победи Еспаньол с 4:1 в мач от шестия кръг на Ла Лига. "Белите" изиграха силен двубой, в който бяха изоставащи в резултата в 54-ата минута след автогол на Тибо Куртоа. Само пет минути след това Даниел Карвахал изравни. В 75-ата минута Родриго направи пълен обрат, а три по-късно се разписа и Винисиус. В 90-ата минута Килиан Мбапе оформи крайния резултат в 90-ата минта. 

Мадридчани имаха много възможности за гол и през първата част, но Жоан Гарсия се отличи с няколко отлични спасявания. Вратарят обаче сбърка за изравнителното попадение на "белите", след което допусна още три попадения. 

Така Реал събра 14 точки и заема второ място във временното класиране, като изостава на една от лидера Барселона. Каталунците утре гостуват на Виляреал. Еспаньол е 13-и със седем точки. 

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Първата добра възможност се откри пред домакините. В 3-ата минута Арда Гюлер получи отдясно от Джуд Белингам и опита диагонален удар, с който Жоан Гарсия се справи. В 11-ата минута "белите" организираха отлична атака. Фран Гарсия намери Арда Гюлер, който с едно докосване с глава комбинира с Килиан Мбапе, а ударът на французина от малък ъгъл беше избит от вратаря. След изпълнението на корнер Едер Милитао прати топката над вратата с глава. 

"Белите" продължиха да атакуват и в 14-ата минута Гарсия спаси удар от далечна дистанция на Арда Гюлер. Малко след това стражът на гостите изби удар на Фран Гарсия. В 20-ата минута Родриго намери Мбапе пред наказателното поле. Нападателят отправи силен удар, но Гарсия отново се справи. 

В 28-ата минута Лука Модрич пусна извеждащ пас към Мбапе в наказателното поле. Нападателят опита от движение да насочи към далечния ъгъл, но отново Жоан Гарсия се намеси. 

В 32-ата минута Мбапе си позволи да репликира съдията Мунуера Монтеро и получи жълт картон. Пет минути след това Жоан Гарсия се справи и с удар на Белингам от около 20 метра. В 38-ата минута Хави Пуадо опита да изненада излезлия много напред Тибо Куртоа с прехвърлящ удар от центъра, но прати топката над вратата. Малко след това отново Пуадо отправи удар от далечна дистанция, но много неточно. 

До края на първата част футболистите на Еспаньол на два пъти оправиха удари към вратата на домакините. Първо шут на Уалид Шедира беше блокиран, а след това Пуадо стреля над вратата. 

Втората част започна подобно на първата и Мбапе веднага обстрелва вратата на гостите. Жоан Гарсия обаче отново се намеси добре и спаси. В 47-ата минута "папагалчетата" организираха опасна атака отляво. Пуадо намери Жофре Карерас, който се справи с Фран Гарсия и отправи силен удар, който след рикошет профуча над вратата на Куртоа. Минута след това Карлос Ромеро изпревари Феде Валверде, след което елиминира Лука Модрич и нанесе опасен удар над вратата. 

В 50-ата минута Гарсия изби плътен шут на Белингам от границата на наказателното поле. 

Пет минути след това Еспаньол поведе. Жоан Гарсия със силно подаване намери Жофре Карерас отляво. Фланговият футболист напредна и навлезе в наказателното поле, като опита успореден пас. Топката се удари в крака на Тибо Куртоа, мина между краката му и влетя във вратата за 0:1. 

Карло Анчелоти реагира веднага след гола и пусна в игра Винисиус, който замени Арда Гюлер. Малко преди да измине час игра "белите" успяха да изравнят резултата. Жоан Гарсия изби силен удар на Феде Валверде. Карлос Ромеро не успя да изчисти топката, която се озова в Белингам. Англичанинът опита силно успоредно подаване, което Гарсия не успя да улови. Топката се озова в Даниел Карвахал, а той от 2-3 метра на празна врата нямаше как да сбърка. 

В 63-ата минута Мбапе върна към Родриго, а той нанесе удар от около 15 метра, но над вратата. Малко след това Жофре Карерас напредна през центъра и шутира, а Куртоа изби. След това Валверде изпревари Алехо Велис и успя да изчисти. 

В 72-ата минута Родриго проби отдясно и подаде към Фран Гарсия. Защитникът нанесе удар от 11-12 метра, който беше блокиран от Омар Ел Хилали. След това и шут на Лука Модрич беше блокира, а накрая Мбапе шутира над вратата. 

Три минути след това "белите" направиха пълен обрат. Винисиус получи отляво и със страхотно подаване намери Родриго, който беше изпуснат от защитата на гостите и от няколко метра вкара за 2:1. 

В 78-ата минута Винисиус сложи точка на спора. Алваро Агуадо сбърка в центъра на терена и позволи на Мбапе да овладее топката. Французинът пусна извеждащ пас към Винисиус, който надбяга защитник и намери далечния ъгъл на вратата за 3:1. 

В 90-ата минута Килиан Мбапе се разписа от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Карлос Ромеро срещу Ендрик. Бразилецът запази топката до тъчлинията, след което се справи с Ромеро и навлезе в наказателното поле, като защитникът на "папагалчетата" постоянно го държеше и в крайна сметка го свали на земята. Зад топката застана Мбапе, който не сбърка за 4:1. 


Реал Мадрид - Еспаньол 4:1

0:1 Тибо Куртоа (54-автогол)

1:1 Даниел Карвахал (59)

2:1 Родриго (75)

3:1 Винисиус (78)

4:1 Килиан Мбапе (90-дузпа)

Реал: Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Орелиен Чуамени, Едер Милитао, Фран Гарсия, Лука Модрич, Федерико Валверде, Джуд Белингам, Арда Гюлер, Родриго, Килиан Мбапе

Еспаньол: Жоан Гарсия, Омар Ел Хилали, Мараш Кумбула, Леандро Кабрера, Карлос Ромеро, Алекс Крал, Пол Лозано, Жофре Карерас, Алваро Техеро, Уалид Шедира, Хави Пуадо