Реал Мадрид спечели с 2:0 гостуването на Реал Сосиедад в мач от 5-ия кръг на Ла Лига. И двата гола дойдоха след дузпи - Винисиус (58) откри резултата, а Килиан Мбапе (75) удвои. Късметът определено бе на страната на "кралете", след като на три пъти гредите лишиха баските от попадения.
 
 Успехът доближи шампионите на точка зад лидера Барселона, който обаче утре играе с Жирона. Мбапе пък вече има три попадения за Реал в испанското първенство.
Изненадващо домакините бяха по-активни от "кралете" в началните минути и на Тибо Куртоа се наложи да се намесва няколко пъти. Играчите на Карло Анчелоти трудно изнасяха топката, която рядко стигаше до изнесените напред Килиан Мбапе и Винисиус Жуниор. Едва в 18-ата минута пред френския национал се откри добра възможност след пас на Браим Диас, но ударът му бе спасен от вратаря Алекс Ремиро. Четири минути по-късно силен шут на Винисиус бе блокиран от бранител на баските. 
 
Гостите трябваше да правят принудителна смяна още в 24-ата минута, след като Браим Диас получи разтежение в задната част на бедрото. На неговото място в игра влезе Родриго, който изненадващо бе оставен на пейката. Секунди по-късно късметът бе на страната на Реал, след като бомбен шут на Лукас Сучич разтресе рамката на вратата на Куртоа. В 29-ата минута пък само страхотният рефлекс на Алекс Ремиро не позволи на Антонио Рюдигер да открие резултата.  
 
Напречната греда спаси Белия балет за втори път в 36-ата минута след удар на Шералдо Бекер, който бе изгледан безпомощно от Куртоа. Три минути по-късно изстрел на Таке Кубо рикошира в бранител на Реал и излезе в корнер. В добавеното време на първата част пъс Винисиус и Карвахал не намериха верния път към вратата на съперника. 

Втората част започна с нова греда за домакините. Шансът отново не бе на страната на Омар Садик, който получи превъзходен пас в наказателното поле, но ударът му по земя срещна дясната греда на вратата на Куртоа.  

Реал Мадрид поведе в 58-ата минута чрез Винисиус, който се разписа от дузпа. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Серхио Гомес след удар на Арда Гюлер от границите на наказателното поле.  
 
След гола домакините се опитаха да натиснат и 20 минути преди края Найеф Агер с глава прати топката под гредата, но Куртоа изби в корнер.
 
Четвърт час преди края "лос бланкос" получиха втора дузпа, като този път зад топката застана Килиан Мбапе. С безпощаден удар той направи 0:2. 11-метровият наказателене удар бе отсъден за нарушение на Аранбуру срещу Винисиус и след преглад с ВАР. 
 
Секунди преди края вратарят на Сосиедад спаси страхотен удар от дистанция на Лука Модрич. 
 
FT  /  РЕАЛ СОСИЕДАД - РЕАЛ МАДРИД 0:2
 

0:1 Винисиус Жуниор (58)

0:2 Килиан Мбапе (75)

Реал Сосиедад: 1. Ремиро, 27. Аранбуру, 5. Зубелдия (К), 21. Агер, 12. Лопес, 4. Зубименди, 24. Сучич, 11. Бекер, 14. Кубо, 17. Серхио Гомес, 19. Садик

Реал Мадрид: 1. Куртоа, 2. Карвахал, 3. Милитао, 22. Рюдигер, 23. Менди, 8. Валверде, 10. Модрич (К), 21. Диас, 15. Гюлер, 7. Винисиус Жуниор, 9. Мбапе