Отборът на Алкояно постигна изумителен успех, отстранявайки Реал Мадрид с 2:1 след продължения в двубой от 1/16-финалите на Купата на Краля. За "белите" беше точен Едер Милитао. Домакините изравниха чрез гол на Жозе Солбес в 81-та минута, шокирайки играчите на Зинедин Зидан. Въпреки че останахa с 10 човека в продълженията, скромният тим от третото ниво на испанския футбол по сензационен начин стигна до гол в 115-та минута, дело на Хуанан Касанова. 

Двубоят започна с очакваното високо темпо на Реал и първият шанс в срещата не закъсня. В 15-та минута Федерико Валверде намери пространство и от около 25 метра накара вратаря на домакините да прави първото си спасяване в мача. 

Десетина минути по-късно Лукас Васкес също опита мерника си, но Хуан успя да се справи с опасността. 

В последната минута на частта все пак гостите взеха аванс. След изпълнение на ъглов удар Марсело намери с перфектно центриране главата на Едер Милитао, който разстреля противниковия страж за 1:0. 

В началото на втората част Мариано Диас се оказа на стрелкова позиция на границата на наказателното поле, но ударът му не се оказа проблематичен за противниковия страж. В 79-та минута Винисисус Жуниор получи отличен шанс, но ударът му беше париран отново от Хуан. 

Така се стигна до 81-та минута, когато резервата Жозе Солбес изравни, след като се въпозлва от подаването на съотборника си Рамос за 1:1. Така срещата влезе в продължения. 

В първото продължения мадридчани продължиха да имат голяма част от владението на топката, но ефективността напълно липсваше в действията им. В 110-та минута Рамон Лопес от състава на Алкояно получи червен картон и така неговите съотборници трябваше да се сражават с 10 човека до края. 

Драмата обаче тепърва предстоеше. Въпреки че останахa с 10 човека в продълженията, скромният тим от третото ниво на испанския футбол по сензационен начин стигна до гол в 115-та минута, дело на Хуанан Касанова. До края съставът удържа преднината и хвърли втора огромна бомба в турнира, след като вече беше отстранил Уеска. 

Алкояно - Реал Мадрид 2:1

0:1 - Едер Милитао (45)

1:1 - Жозе Солбес (81)

2:1 - Хуанан Касанова (115, прод.)

Ето и съставите на двата тима:

Алкояно: Хуан, Жордан, Прими, Гонсалес, Карбонел, Рубио, Жони, Хуанан, Ел Гезуани, Жона, Лопес;

Реал Мадрид: Лунин, Марсело, Одриозола, Милитао, Круст, Иско, Каземиро, Валверде, Винисиус, Мариано, Васкес;