Отборът на Реал Мадрид вече е започнал с търсенето на заместник на треньора Зинедин Зидан. Френският треньор все още не е уведомил нито клуба, нито играчите, че ще напусна, но намекна, че това може да е така през последните няколко седмици. Всички смятат, че той ще се оттегли от треньорския пост в края на сезона.

Поради тази причина в последните седмици „белите“ усилено работят по намирането му на заместник. Мадридският вестник „AS“ твърди, че клубът е предприел действия относно назначаването на легендата на „кралете“ Раул Гонсалес.

Според информацията 43-годшният бивш нападател е обявил, че ако ще поема поста от Зидан, то той би искал да реновира изцяло отбора. Много от по-опитните играчи ще трябва да се разделят с клуба, защото една от целите на Раул е да подмлади отбора.

„AS“ разкрива, че Раул, който в момента е треньор на втория отбор на Реал, е взискателен треньор с много различни методи от тези на Зидан. Той е научиб много за играта от престоя си в Германия и е готов да постави по-голям фокус върху физическата подготовка на отбора.

Изданието допълва, че от Реал ще трябва да побързат с конкретно предложение към бившия си футболист, тъй като от германския Айнтрахт Франкфурт вече са му предложили да поеме тима от лятото. Смята се, испанецът е развълнуван от предложението, но е поискал време да го обмисли по две причини. Първата е, че воденият от него втори отбор на Реал предстои да играе в плейофите за влизане в Сегунда Дивисон, а втората е, че иска да изчака решението на Зидан.

След останалите кандидати за поста на французина в клуба са бившия треньор на Милан и Ювентус Масимилиано Алгери, селекционерът на белгийския национален отбор Роберто Мартинес и Йоаким Льов, който ще се оттегли от поста на селекционер на Германия след Европейското първенство това лято.