Реал Мадрид е отборът в най-силна победа серия в Ла Лига. Пет поредни успеха, гарнирани с полуфинал на Купата на краля (1:1 в първия мач с Барса) и 1/8-финал (победа с 2:1 над Аякс) в Шампионска лига. 

Всичко това превръща момчетата на Сантиаго Солари в отбор, който мечтае на едро на този етап от сезона. За наставника и съблекалнята на европейския клубен шампион нито една цел не е непостижима.

Разликата между "белите" и лидера в Ла Лига Барселона е 6 точки (след 23 кръга), а успехът в Дербито на Мадрид направи така, че Реал да повярваха, че има нужното, за да бутне каталунците от върха.

Атлетико е ранен, но Симеоне засвидетелства вярност към "червено-белия" проект с нов договор до 2022 г.

Битката за титлата е отворена и всеки един от трите гранда може да я затвори като шампион.

Ето какво ни предлагат мачовете от 24-ия кръг на Ла Лига:

Райо Валекано - Атлетико Мадрид

Два отбора с напълно противоположни цели – Райо търси спасение, докато Атлетико титлата. Но също така два отбора, обединени от лошата си момента форма. И двата тима са с по две загуби в последните си два мача в Ла Лига.

За Атлетико победата е на всяка цена, а при неуспех титлата вече наистина би изглеждала мираж. Тимът на Симеоне трябва да заличи загубата от градския съперник Реал (1:3) в Дербито на Мадрид.

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

Райо спечели 13 от 15 точки преди загубите от Леганес и Еспаньол, но продължава да стои в зоната на изпадащите. Добрата новина е, че разликата между тима на Мичел и конкурентите пред него са на няколко точки.

За Атлетико аут са наказаният Томас и контузените Люка Ернандес и Коке. В групата се завръщат Стефан Савич и след цели 2 месеца – Диего Коста. Отляво на защитата трябва да действа Фелипе Луис, в халфовата линия – Саул, Тома Лемар, Родри и Анхел Кореа, а напред – Мората и Гризман.

Една от положителните вести за клуба долетя през седмицата, след като идеолога на съвременната философия на „дюшекчиите” – Чоло Симеоне, преподписа своя контракт до 2022 г.

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

За Райо аут от сблъсъка са Горка Елустондо (контузен) и Емилиано Веласкес (наказан), като Ембарба и Имбула остават под въпрос. В познатото 3-4-3 Трехо, Ембарба и Раул де Томас трябва да поведат атаката на тима.

Срещата между Райо Валекано и Атлетико е в събота, 16 февруари, от 17:15, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.

Бареселона – Валядолид

Въпреки двете си равенства в последните си два мача в шампионата, Барселона продължава да държи върха в Ла Лига. Сега тимът трябва да се върне на пътя на победите, ако не иска да бъде застигнат от летящия Реал Мадрид.

В момента разликата между двата гранда е 6 точки, като след по-малко от 20 дни предстои Ел Класико (2 март).

След мача срещу Валядолид за Барселона следват 4 много тежки сблъска като гост – Лион в Шампионска лига, Севиля в Ла Лига и две издания на Ел Класико. Едно за Купата и една в Ла Лига.

Атлетик Билбао - Барселона 0:0

източник: Gulliver/GettyImages

През седмицата наставникът Ернесто Валверде продължи договора си с клуба до лятото на 2020 г.

За домакините в срещата няма да играят контузените Рафиня, Яспер Силесен, Артур Мело. Възможно е Самуел Умтити да се завърне в игра още този уикенд. Рактитич, Бускетс и Видал ще бъдат в средата на терена, докато Усман Дембеле, Суарес и Лионел Меси ще поведат атаката на каталунците.

Атлетик Билбао - Барселона 0:0

източник: Gulliver/GettyImages

Момчетата на Серхио са спечелили само един от последните си 7 мача в Лигата, което го доближи на 3 точки до зоната на изпадащите.

За Валядолид наказан е Оскар Плано, докато Луисми и Пабло Ервайс са контузени.  Фернандо Калеро се завръща след наказание, като ще може да застане до Мояно, Оливас и Начо в защита. Валядолид ще приеме защитен подход, но се очаква тимът да започне с трима нападатели – Кеко, Тони Виа и Серхи Гуардиола.

Срещата между Бареселона - Валядолид е в събота, 16 февруари, от 21:45, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.

Срещата между Селта и Леванте е в събота, 16 февруари, от 14:00, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.

Срещата между Реал Сосиедад и Леганес е в събота, 16 февруари, от 19:30, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.

Реал Мадрид - Жирона 

Сезонът е друг за Реал Мадрид. След кошмарните дни с Жулен Лопетеги в началото на кампанията, Сантиаго Солари повдигна духа и вля нова мотивация в редиците на европейския клубен крал. Тимът е в серия от 5 поредни успеха в Ла Лига, което го доближи на 6 точки от Барселона.

След загубата от Реал Сосиедад в началото на годината, дойдоха победите над Бетис, Севиля, Еспаньол, Алавес и Атлетико. Успехът в градското дерби даде надежди на Реал (3:1), че е дошло времето за борба с Барса за титлата.

Еспаньол - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

През седмицата пък бе повален Аякс в първи мач от 1/8-финалите (2:1) в Шампионската лига, което накара белите” да вярват, че този отбор има потенциал за най-големите върхове в края на сезона.  

Пред Реал сега излиза намиращият се в лоша серия Жирона – 4 поредни загуби и точка над чертата.  

За „белите” няма да играят контузеният Маркос Йоренте и наказаният Лука Модрич. Иско остава под въпрос заради проблемите си в гърба.

Барселона - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

Дани Себайос трябва да застана на мястото на хърватина в халфовата линия. Рафа Варан се очаква да се завърне в сърцето на защитата до Серхио Рамос. Напред отново ще действат Винисиус, Бензема и Лукас Васкес.

Жирона страда от огромен брой липсващи – Йохан Мохика, Адай Бенитес, Сейди Думбиа, Марк Муниеса, Борха Гарсиа, Бернардо Еспиноса (наказан).

Педро Алкала се завръща след санкция и ще замени Бернардо в защита. Раул Гарсия трябва да действа в халфовата линия, след като направи трансфер от Леганес през януари. В нападение трябва да действат Стуани и Порту един зад друг.

Еспаньол - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

В първия мач от сезон Реал спечели с 4:1 като гост, докато в турнира за Купата „белите” взеха успех с 7:3 общ резултат.

Срещата между Реал Мадрид и Жирона е в неделя, 17 февруари, от 13:00, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4..

Срещата между Виляреал и Севиля е в неделя, 17 февруари, от 13:00, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.

Срещата между Валенсия и Еспаньол е в неделя, 17 февруари, от 13:00, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.

Срещата между Бетис и Алавес е в неделя, 17 февруари, от 21:45, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.

Срещата между Уеска и Атлетик Билбао е в понеделник, 18 февруари, от 22:00, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.