Отборът на Реал Мадрид записа четвърта поредна победа от началото на сезона в Ла Лига. Тимът на Карло Анчелоти се наложи с 2:1 над втория във временното класиране тим на Бетис, който до този момент не познаваше вкуса на загубата.

Резултатът на „Сантяго Бернабеу” откри Винисиус Жуниор в 9-ата минута на срещата. Серхио Каналиес изравни за гостите след 17 минути игра, а успеха за домакините осигури Родриго в 65-ата минута на двубоя.

Така „кралете” продължават без грешка от началото на кампанията, записвайки четири успеха от четири мача. Бетис пък регистрира първо поражение за сезона, но въпреки това остава временно на втората позиция в таблицата преди изиграването на останалите мачове от кръга.

Двубоят започна страхотно за домакините, които успяха да излязат напред в резултата след само десет минути игра. Давид юааба успя да изведе по прекрасен начин Винисиус, който без никакви колебания успя да прехвърли стража на Бетис с удар от границата на наказателното поле за 1:0.

Секунди по-късно съставът на гостите получи нов удар, след като Набил Фекир трябваше принудително да напусне терена, след като получи травма. Неговото място бе заето от Луис Енрике.

Гостите обаче успяха да отговорят много бързо. След центриране отляво, Иглесиас успя да свали към Каналес, който с премерен удар направи 1:1.

Футболистите на домакините се опитаха да отговорят почти моментално. Винисиус направи уникален пропуск, а минути след това Руи Силва направи страхотно спасяване, за да запази равенството. Алаба също имаше своя шанс, но късметът не бе на негова страна.

До края на първата част и двата тима имаха своите възможности да поведат в резултата, но вратарите на двата състава бяха на висота. Все пак по-активният тим на терена бе този на домакините от Реал, който трябваше да съжалява, че не се оттегли на почивка с гол преднина.

Gulliver/GettyImages
5 снимки

Само три минути след подновяването на играта, Реал имаше нова възможност да поведе в резултата. Винисиус получи отдясно и центрира много добре успоредно на голлинията. След лек рикошет в бранител на Бетис, топката попадна в Бензема, който не успя да стреля добре. В крайна сметка бе осъдена и засада на френския нападател.

В 53-ата минута Алекс Морено се озова на прекрасна позиция. Той бе изведен отляво, преодоля бранител на „белите” и стреля с десния крак, но Куртоа бе на мястото си и отрази без особени проблеми.  

Реал Мадрид все пак успя да постигне своето и отново да поведе в резултата. След атака отдясно, Валверде успя да центрира много прецизно на границата на вратарското поле, където Родриго с лекота успя да насочи топката в мрежата за 2:1.

FT РЕАЛ – БЕТИС 2:1

1:0 Винисиус 10'

1:1 Каналес 17'

2:1 Родриго 65'

'Стадион: „Сантяго Бернабеу”, Мадрид

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Чуамени, Камавинга, Модрич, Родриго, Винисиус, Бензема

Бетис: Руи Силва, Сабали, Фелипе, Едгар, Морено, Родригес, Гуардадо, Каналес, Хуанми, Фекир, Иглесиас