Зинедин Зидан разполага с 10 мача до края на сезона (в Ла Лига), за да провери състоянието на няколко играчи, показващи колебания.

Французинът пое за втори път палката в първия тим на "белите" и мисли за новия проект пред себе си. Първият трансфер на специалиста бе привличането на бранителя Едер Милитао за 50 млн. евро от Порто.

В първия си мач начело на тима - срещу Селта (2:0), Зидан върна в първия тим играчи като Иско, Бейл, Марсело и Кейлор Навас. И четиримата се отплатиха - първите двама с голове, третият с асистенция, четвъртият с изумителни спасявания на вратата.

Самият Зидан обаче заяви, че това не е връщане на старите "порядки". За всички е ясно, че французинът ще тества пълния потенциал на отбора до края на кампанията в опит да разбере кой може да му свърши работа през следващия сезон.

9 футболисти, чието бъдеще е неясно:

Кейлор Навас - вече преподписа своя договор, но при Лопетеги и Солари бе втори избор за сметка на Тибо Куртоа. Зидан обаче харесва много костариканеца. Титулярното му място срещу Селта не бе случайно, всичко за Кейлор сякаш се промени.

Федерико Валверде - младият играч има нужда от мачове. Солари му даде шанс, но все пак той има само 714 минути от началото на сезона. Пред Зидан стои дилемата дали да го пусне под наем, или да опита да го интегрира в първия тим. 

Гарет Бейл - поредният колеблив сезон за Бейл. Той вкара на Селта, но спекулациите за неговото напускане постепенно стигат връхната си точка. Любимец на Флорентино Перес, но не и на Зидан. Ще навърши 30 години през юли. Възможно е клубът да го продаде.

Марсело - все още има три години от контракта си, но мястото му изстина при Солари. Аржентинецът разчиташе на Серхио Регилон. За Марсело се говори усилено, че вече е постигнал договорка с Ювентус, най-вече заради присъствието на добрия си приятел Кристиано Роналдо в състава. Връщането на Зидан може да го остави в Реал.

Иско - най-полемичният играч по време на краткия престой на Сантиаго Солари. Той си върна усмивката срещу Селта, когато започна като титуляр и дори вкара един от головете. Зидан сякаш ще му дава повече шансове, а бъдещето му изглежда свързано с клуба.

Марко Асенсио - върна се в 11-те срещу Селта. Нападателят от Майорка изкара тежки последни месеци, след като непрекъснато бе контузен. Мястото му може да изстине, ако бъде купен Еден Азар. Младият талант Винисиус Жуниор също е основен конкурент на Асенсио. Борбата за титулярно място на испанеца ще бъде жестока.

Маркос Йоренте - Солари разчиташе много на него, но контузии спряха добрата му серия от мачове. Зидан отново ще има думата дали залага на младежа в халфовата линия. Той може да се окаже коз за повишаване на конкуренцията на Кроос, Модрич и Каземиро, държейки ги концентрирани във всеки момент.

Дани Себайос - през септември не се изказа ласкаво за Зидан ("ако той беше продължил, аз трябваше да напусна"). Срещу Селта Себайос все пак получи 27 минути, но оставащите дни и мачове до края на сезона ще бъдат решаващи за него.

Мариано Диас - мускулните му травми му позволиха да запише само 551 минути през този сезон. При първия престой на Зидан той беше трети избор за централен нападател - след Бензема и Мората. Показа талант, който обаче има нужда от мачове.