Старши треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан отхвърли публикациите в медиите, че ще напусне отбора след края на сезона. На някои места се появиха информации, че той е съобщил това на някои от футболистите.

Победата над Атлетик (Билбао) с 1:0 снощи остави отбора в битката за шампионската титла в Примера до последния кръг, като все още е на 2 точки от лидера Атлетико (Мадрид), който има 83.

Идната неделя Реал (Мадрид) приема Виляреал, а французинът заяви, че единственото върху което мисли е как да настрои играчите максимално за въпросната среща.

"Как бих могъл да кажа на играчите, които напускам сега? Как си го представяте? Даваме всичко от себе си за титлата, мотивирам ги за мачовете и ей така докато коментираме противниците, казвам" между другото, напускам"?, така ли си го представяте, пита Зидан. "Хората извън клуба могат да говорят каквото им харесва, но аз никога, никога не бих казал това на своите играчи."

Това е втори период за Зизу начело на Белия балет, след като спечели три поредни пъти Шампионската лига между 2016-а и 2018-а година. Той се върна миналата година, за да замени Хулен Лопетеги и Сантяго Солари, като и двамата бяха уволнени от президента Флорентино Перес. Зидан спечели и втората си титла в Ла Лига минала година, но преди това също имаше проблеми с Перес и заради него напусна след третата Шампионска лига. А сега ако тимът остане без трофей, едва ли Зидан и Перес ще бъдат щастливи от цялата ситуация.

Накрая на сезона ще видим какво ще стане, но за момента се настройваме за последния мач за сезона. Сега няма смисъл и не е времето да говорим за моето бъдеще, заяви още Зидан.