Ефектът на разбуждане в Реал Мадрид след пристигането на Зинедин Зидан е мигновен. Само дни след като французинът зае поста си начело отново, клубът се развихри на трансферния пазар и осигури първото си попълнение за лятото. 

Това е бразилският защитник от Порто Едер Милитао. Според вестник "Марка", двата клуба са постигнали договорка за сделката и тя се очаква да бъде обявена официално другата седмица, когато ще е паузата за националните отбори. 

Самият футболист е склонил веднага на личните условия, предложени му от "белите", така че на практика няма какво да стопира сделката. "Драконите" ще получат 50 млн. евро за футболиста си, като такава е сумата за разтрогването на контракта му с португалците. 

Трябва да се плати и процент от сделката и за бившия му клуб Сао Пауло, като тази сума ще бъде поета от Реал, макар да не се съобщава размерът ѝ. Трансферът влиза в сила с отварянето на трансферния пазар на 1 юли. 

С привличането на Едер Милитао ръководството вече е обявило на младия Хесус Вайехо, че или ще бъде пратен под наем, или ще бъде продаден през лятото. Със сигурност обаче през следващия сезон той няма да е на "Сантиаго Бернабеу".