Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви след победата над Хетафе, че Кристиано Роналдо е отбелязал важен гол, тъй като това бе първото попадение за португалеца в Ла Лига от началото на сезона.

„Започнахме добре мача с необходимата интензивност. Създадохме достатъчно положения и успяхме да вкараме. Със сигурност не изиграхме перфектния мач, но бе важно, че спечелихме“, коментира Зидан.
„Бе много важно, че Кристиано отбеляза своя първи гол в Ла Лига. Доволен съм, както от него, така и от Бензема. Също така се радвам от завръщането на Марсело и Тео. Надявам се, че скоро всички играчи ще бъдат възстановени и ще бъдат на мое разположение“, добави треньорът на Реал Мадрид.

„Мачът се играе 90 минути и ние трябва да бъдем готови да вкараме гол във всяка една от тях. Първите десет минути на второто полувреме ги изиграхме с по-слаба концентрация и това можеше да ни струва много скъпо. Иско се представи много добре в мача. Бе с решаващо значение“, продължи французинът.

„Не мисля, че сме стигнали нито до максимума на способностите си, нито до лимита на физическите ни възможности. Имаме много важни футболисти, които отсъстват заради контузии. Аз се нуждая от всички. Истината е, че в 90-те минути срещу Хетафе имахме затруднения само в 10. Предстоят ни още шест мача до края на месеца, който ще бъде изключително напрегнат и ще видим какво ще стане.“

Кристиано спаси Реал в последните минути

„Ашраф се представя много добре. Той има голямо развитие пред себе си. Физически стои много добре. Маркос Йоренте се представи стабилно. Нормално е да изпитахме затруднения, след като ни изравниха резултата. Аз съм наясно, че ние ще изпитваме затруднения във всеки един мач от Ла Лига. Добрата новина е, че направихме хубав мач. В края с характер успяхме да спечелим трите точки, които бяха най-важни. Вече имам 100 мача за Реал Мадрид, но нищо не се е променило. Със сигурност е добре, че спечелихме в моя мач номер 100. Това ще ми бъде добър спомен“, каза още Зинедин Зидан.

Серхио Рамос повръщал преди мача срещу Хетафе