Пореден играч си тръгва от Реал Мадрид. До 24 часа ще бъде обявена официално раздялата с крайния бранител Тео Ернандес, като следващият пристан пред крайния бранител ще е италианският гранд Милан, съобщава вестник "Ас". 

Всичко вече е договорено, играчът вече е минал успешно медицинските прегледи, така че на практика няма какво да осуети сделката. Единствено остават някакви малки технически детайли и трансферът ще бъде обявен за факт. 

Така Ернандес ще стане шестият отпратен от "Сантиаго Бернабеу" преди началото на лятната подготовка на 8 юли. Вече бяха продадени Маркос Йоренте на Атлетико Мадрид, Матео Ковачич на Челси и Раул де Томас на Бенфика. Под наем пък бяха дадени Серхио Регилон на Севиля и Мартин Йодегаард на Реал Сосиедад. 

И двамата пуснати под аренда нямат опции за откупуване от настоящите им отбори. Регилон е под наем за една година, докато Йодегаард е за 1+1 години, но баските няма да имат правото да го откупят след края дори на втората година, ако се съгласят да я използват като опция. 

След тези сделки наставникът на "белите" Зинедин Зидан намали групата от 37 на 31 футболисти, но все още тя му се струва твърде голяма. В трансферната листа са поставени още четирима играчи - Хесус Вайехо, Дани Себайос, Хамес Родригес и Борха Майорал. От този квартет, последните трима са на крачка от трансфер. 

Желанието на Зизу е да разполага с група от максимум 25 играчи, включително вратарите. Така че ще има още продажби, а ще си тръгне и един от четиримата стражи, най-вероятно самият син на Зидан - Лука, който ако остане, ще е четвърти избор, а баща му иска да му даде възможност да се развива.