Ръководството на Реал Мадрид е отправило молба към Испанската футболна лига да играе първите си три мача от новия сезон като гост. Причината за това желание на "белите" е да могат да завършат ремонтните работи по своя стадион "Сантиаго Бернабеу". 

Те трябваше да са в историята до средата на август, когато започва новият сезон в Ла Лига. Но забавянето в строителните дейности е накарало мадридчани да поискат непопулярната мярка, което ще наложи пък програмата за новия сезон в испанския шампионат да бъде направена асиметрично. Т.е. да не се повтаря поредността от есенните в пролетните кръгове. 

Такова изключение почти сигурно ще бъде направено за "белите", тъй като още три отбора са поискали да играят навън в първите си двубои от новия сезон. Ейбар, Реал Сосиедад и Валядолид също ще гистуват в първите три кръга, за да оправят стадионите си. 

Програмата за новия сезон трябва да бъде изтеглена в четвъртък. Кампанията стартира на 17 август, а ще завърши в средата на май, за да има достатъчно време за играчите да се подготвят впоследствие за Европейското първенство.