След силните входящи трансфери през юни, Реал Мадрид се е активизирал сериозно и при изходящите сделки. След като вече продаде Маркос Йоренте на Атлетико Мадрид и Матео Ковачич на Челси, сега "белите" са на път да реализират трансфер и на Хамес Родригес. 

Според вестник "Ас", преминаването на колумбиеца в Наполи е почти уговорено. Остава да се договори един последен, но доста важен детайл. А именно как да бъде оформена сделката, защото това е единственото разминаване между двата клуба. 

Италианците искат да го вземат под наем за един сезон с опция за купуването му в размер на 42 млн. евро след края на кампанията. Докато "белите" настояват сделката да стане факт сега, без опцията за наем, като цената е същата - 42 млн. евро. 

Президентът на неаполитанците Аурелио де Лаурентис вече обяви, че е готов да направи "желаната жертва" около привличането на колумбиеца, което означава, че е склонил да извади исканата от мадридчани сума на момента. Очаква се сделката да стане факт най-късно другата седмица.