Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан беше завладян от емоции след финала в Шампионската лига, спечелен за трети пореден път от тима му. Така французинът стана първият треньор с три поредни титли в този турнир, като се нареди и до Карло Анчелоти и Боб Пейсли с по три трофея в надпреварата. 

"Това е Реал Мадрид, нямам думи! Това е работа на отбора, такъв е животът! Всичко, което постигна този отбор е феноменално, тези момчета сътвориха история. Живеем за тези моменти, не знам как да ви опиша как се чувствам. Страхотно е", заяви Зидан.

Безспорно един от моментите, които бяха важни за развоя на сблъсъка, беше контузията на звездата на Ливърпул Мохамед Салах. Но според гениалния французин, това са неща, които се случват в такива битки.  

"Случват се такива неща във финалите, както беше контузията на Салах. Всичко, което можеше да се случи в един мач, се случи в днешния. Включи се един играч в нашия тим и вкара невероятен гол. Бейл направи това, което Кристиано направи в Торино", завърши Зидан. 

Със съдействието на SPORTRESPECT.COM