Изгряващата звезда на Байер Леверкузен Кай Хаверц ще подобри всеки тим във Висшата лига след появилите си информации за интерес на Манчестър Юнайтед, коментира Дитмар Хаман за "The Football Show".

Хаверц се намира в сензационна форма след рестарта на германската Бундеслига, като реализира пет гола в четири мача за „аспирините“ след подновяването на шампионата и общо 6 в последните си 7 срещи за клуба, като името му е свързвано с преминаване във Висшата лига, и по-конкретно с това на Юнайтед.

Бившият полузащитник на Ливърпул и Германия Хаман, сега анализатор за Sky Germany, сподели, че очаква 20-годишният талант да премине в друг отбор през лятото и предположи Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Барселона като потенциална негова дестинация – но добави, че би бил идеално ново попълнение за всеки клуб във Висшата лига.

„Смятам, че много клубове от Премиършип ще проявят интерес към него, той е страхотен играч и няма много други по-добри от него в момента. Ако погледнем към Манчестър Юнайтед, то за всички е ясно, че те се нуждаят от нови играчи, и мисля, че той ще подобри всеки тим. В Ливърпул може би било различно заради начина, по който тимът се нарежда, но освен тях, смятам, че той ще подобри всеки състав. Преди паузата хората говореха за трицифрена сума, от порядъка на 100 млн. паунда. Не съм сигурен дали това ще е сума, поносима за останалите клубове през лятото предвид финансовата криза, но е твърде вероятно той да напусне Леверкузен и да потърси ново предизвикателство в кариерата си“, каза Хаман.