Отборът на Реал Мадрид ще привлече някого измежду Ерлинг Халанд и Килиан Мбапе това лято. Испанският шампион иска да си осигури нов звезден нападател, особено след разочароващата кампания до момента, след като тимът изостава на пет точки от лидера и градски съперник Атлетико Мадрид, който обаче има два мача по-малко.

Президентът на „белите“ Флорентино Перес реши да не купува никого през миналото лято, тъй като пандемията от коронавирус компрометира финансите на клубовете по целия свят. Но тази пестеливост ще спре, когато Реал Мадрид отново навлезе на пазара с гръм и трясък през лятото.

След като Карим Бензема навърши 33 години, Перес иска да подсигури бъдещето на отбора, като 73-годишният бос се цели на високо.

Според испанския вестник „El Chiringuito“, Реал Мадрид е ясен в намеренията си, че ще подпише задължително с някого измежду Халанд и Мбапе.

ПСЖ е твърдо решен да задържи 22-годишния световен шампион, но тъй като договорът му изтича през 2022 година и преговорите в момента продължават, от Мадрид виждат възможността да се възползват от ситуацията.

Междувременно, 20-годишният Халанд пък е следен от Манчестър Сити, като според информациите, „гражданите“ са готови да предложат за норвежеца 100 милиона паунда в края на този сезон.

Нападателят има клауза от 75 милиона евро, която обаче ще стане активна от лятото на 2022 година.