Европейският шампион Реал Мадрид има желание да привлече две от звездите на Манчестър Сити. Според „AS“ става дума за нападателя Ерлинг Халанд и крайния защитник Жоао Кансело.

През изминалия летен трансферен прозорец Реал се подсили с играчи като Антонио Рюдигер и Орелиен Чуамени, но следващите две лета може да са още по-големи, като „Лос Бланкос“ се надяват да отслабят един от основните си конкуренти в Европа - Ман Сити.

Според „AS“, Реал ще възобнови интереса си към 22-годишния Халанд, който има 14 гола в 11 мача във Висшата лига този сезон. Норвежкият национал има клауза за откупуване на стойност от от 180 милиона евро, която ще стане активна през лятото на 2024-а година и точно тогава се очаква столичани да започванат операцията по трансфера. Нападателят проведе разговори с Реал преди да премине в Сити, но избра да подпише „гражданите“, тъй като не искаше да се конкурира с Карим Бензема.

Изданието също така твърди, че Реал иска да подпише и с крайния защитник Жоао Кансело. 29-годишният португалец има договор с тима от „Етихад“ до лятото на 2027-а година. Въпреки това се смята, че той може да бъде взет срещу сума между 40 и 50 милиона евро следващото лято.