Испанският шампион Реал Мадрид следи изявите на 21-годишния португалски защитник Давид Кармо, съобщава „AS“. Според испанското издание именно в лицето на 196-сантиметровия централен бранител на Спортинг Брага „лос бланкос“ виждат потенциален заместник на капитана Серхио Рамос, който има договор само до края на сезона и на този етап не може да се споразумее с шампионите за нов контракт.

Изданието пише, че Давид Кармо (на снимката вдясно) е бил трансферна цел и на английския гранд Ливърпул през януари, но разминаване от 5 милиона евро в преговорите между двата клуба са го разделили от преминаване на „Анфийлд“. От Брага са поискали 4 милиона евро за първоначално преотстъпване на младока плюс задължителна клауза за закупуване на стойност 25 милиона, но от Ливърпул са били склонни да предложат не повече от 20 милиона.

Давид Кармо

източник: Gulliver/GettyImages

Миналото лято пък от Рома са направили оферта на Брага от 18 милиона евро, но португалците са отказали, тъй като интерес към играча не липсва и той е в радара на клубове със сериозни финансови възможности, като един от тях е Манчестър Юнайтед, допълва „AS“.

Договорът на Кармо с Брага е до 2025 година, а в контракта има освобождаваща клауза на стойност 40 милиона евро. В момента обаче талантът се лекува от тежка контузия, която получи преди дни по време на първата 1/2-финална среща с Порто от турнира за Купата на Португалия. Кармо е със счупен крак и ще се възстановява поне три месеца.

Според „AS“ приятелството между президентите на Реал Мадрид и Брага, съответно Флорентино Перес и Антонио Салвадор, би спомогнало за трансфера на Кармо на „Сантиаго Бернабеу“.

"Лос Бланкос" имат сериозен интерес и към защитника на Байерн Мюнхен Дейвид Алаба, който ще напусне "баварците" като свободен агент след края на сезона.