Планът на Реал Мадрид да привлече Килиан Мбапе няма да бъде дългосрочен. „Лос бланкос“ са раздразнени след многократните откази на нападателя и в клуба виждат месец януари като последния шанс той да подпише с тях.

По този начин президентът Флорентино Перес дава на Мбапе и неговия антураж краен срок до средата на януари да вземат окончателно решение и да подпишат предварително споразумение, ако отговорът е „да“. Но мечтаният сценарий изглежда далеч от сигурен.

Според журналиста Хосеп Педрерол от El Chiringuito, астрономическата оферта на Реал Мадрид за Мбапе е изтекла преди две години. Условията на първоначалното предложение можеха да го направят най-добре платеният играч на отбора.

Последната им оферта обаче не е толкова изгодна. Ако Мбапе подпише с Реал тази година, цифрите ще бъдат различни и той вече няма да е играча, който печели най-много в отбора. Освен това, френският капитан няма да получи бонус от 100 до 150 милиона евро, както беше заложно първоначално. Излишно е да се отбелязва, че това се превръща в решаващ фактор, който може да повлияе на решението на Мбапе.

Самият той говори пред медиите след сблъсъка за Суперкупата на Франция срещу Тулуза (2:0) по-рано тази седмица и призна, че бъдещето му е несигурно. Освен това, Мбапе открито заяви, че все още не е взел решение, като почти потвърди, че няма да спази крайния срок, зададен от Реал Мадрид.

„Все още не съм взел решение. Но имаме споразумение с президента, което означава, че всички страни са защитени. През 2022-а година не знаех решението си до май. Ако знам какво искам да правя, не бива да оставям решението да се протака. Няма да има никакъв смисъл“, добави той.

Същеврменно, ПСЖ продължава преговорите с Мбапе за нов договор. Говори се, че той иска да уреди бъдещето си преди осминафиналите на Шампионската лига, които стартират в средата на месец февруари.