Отборът на Реал Мадрид се наложи с 2:1 над Селта Виго в мача от втория кръг на Примера дивисион. Точни за успеха на „белия балет“ бяха Алваро Мората и Тони Кроос. За Виго попадението реализира Фабиан Орейана.

Това бе втора поредна победа за Кралския клуб от началото на новата кампания в Испания, като с актив от 6 точки тимът на Зинедин Зидан е лидер в класирането. Селта е 19-и без пункт.

Срещата на „Сантиаго Бернабеу“ започна емоционално, като първият удар бе даден от олимпийската шампионка в плуването Мирея Белмонте.

Момчетата на Зизу започнаха добре, а по-интересните ситиации през първата част бяха пред вратата на гостите. Лука Модрич зададе тон за опасните атаки в 29-ата минута, когато отправи много опасен изстрел от повече от 20 метра, при който обаче топката разтресе напречната греда вратата на Селта. Няколко минути след това хърватинът се оказа в центъра на ново добро положение. Той получи чудесен пас, стреля от дистанция, но Серхио Алварес спаси.

След почивката Гарет Бейл изпълни прецизно фаул в 56-ата минута, но Серхио Алварес демонстрира добър рефлекс и отрази, като след като докосна топката тя се удари и в гредата. Само 4 минути по-късно Алваро Мората изведе Кралския клуб напред. Марсело излезе сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее, след това топката попадна в Мората, който бе безкомпромисен за 1:0.

В 64-ата минута Мората можеше да запише и втори гол на сметката си, но гредата спаси Селта.

Селта изравни в 67-ата минута, след като Фабиан Орейана получи пас в наказателното поле и с перфектен изстрел върна интригата в мача -1:1.

Гарет Бейл бе на косъм от това отново да изведе тима на Зизу напред в 80-ата минута, но Серхио Алварес опази мрежата си. Минута по-късно обаче, стражът не можа да направи нищо. Лукас върна топката назад към Тони Кроос, който с мощен удар от дъгата на наказателното поле оформи крайното 2:1.